Web de l'escola

Pàgina web de l'escola: WEB

Al blog de l'escola podràs trobar activitats online, vídeos, fitxes imprimibles, activitats jClic i tot el necessari per aprendre d'una manera diferent i divertida.
Necessites informació sobre el centre, vols vore les fotos de les excursions, de les activitats que fem durant el curs i els vídeos dels actes acadèmics? ho trobaràs tot a la nostra pàgina web.
Accedix a les activitats dels distints cicles i especialitats.

dilluns, 19 de desembre del 2011

El Nadal

El Nadal és la festivitat cristiana que comprèn el temps entre l'advent i l'epifania. És, juntament amb la Pasqua, la festa cristiana més important. En ella, se celebra el naixement de Jesús. De les esglésies cristianes, la Catòlica i la Protestant celebren el Nadal el 25 de desembre (la tradició afirma que des de Liberi I). L’Església Ortodoxa , en canvi, el celebra el 7 de gener, ja que no va acceptar el calendari gregorià que va reformar el calendari julià de l'època romana.
Malgrat el seu origen marcadament religiós, Nadal ha esdevingut una tradició que se celebra arreu del món, fins i tot per gent que no pertany a aquesta religió, com és el cas de la Xina i el Japó. En valencià, la paraula Nadal ve de "natalici", "naixement". Els anglosaxons usen el terme Christmas, que significa "missa de Crist", i en algunes llengües germàniques com l'alemany la festa s'anomena Weihnacht, que significa "nit de benedicció".
A l'hemisferi nord, el Nadal coincideix amb l'inici de l'hivern i és normalment temps d'estar a casa i en família. El Nadal s'associa a un nombre ingent d'icones i símbols, com l'arbre de Nadal, els Reis Mags, el Pare Noel, el pessebre, les nadales, les estrenes, les postals de Nadal, la neu, etc.