Web de l'escola

Pàgina web de l'escola: WEB

Al blog de l'escola podràs trobar activitats online, vídeos, fitxes imprimibles, activitats jClic i tot el necessari per aprendre d'una manera diferent i divertida.
Necessites informació sobre el centre, vols vore les fotos de les excursions, de les activitats que fem durant el curs i els vídeos dels actes acadèmics? ho trobaràs tot a la nostra pàgina web.
Accedix a les activitats dels distints cicles i especialitats.

dimecres, 8 de febrer del 2012

Colombicultura


La colombicultura és una pràctica estesa per quasi la totalitat de la Comunitat Valenciana, sobretot zona del litoral, on la criança de coloms de raça esdevé la seua característica més rellevant.
La pràctica més habitual s'anomena Solta i consisteix en alliberar una femella seguida d'un nombre indeterminat de coloms mascles, segons l'ocasió, perquè competeixquen amb la finalitat de portar-la al mateix colomer. El colombaire, nom amb que s'anomena a l'amo del colom, que així ho veu realitzat guanya la prova. És costum fer apostes i seguir els moviments dels coloms bé desplaçant-se sobre el terreny o bé amb l'ús de prismàtics. L'espai de la Solta sol ser a les afores del poble, sovint pobles xicotets, i això permet que els coloms volen tant pels principals edificis del municipi com entre la naturalesa que l'envolta, normalment camps de taronja.